2015. június 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy kombi Nissan Skyline GT-R

Bár hivatalosan sosem létezett, egy amerikai drifter elkészítette magának a klasszikus R34-es Skyline kombi változatát. Ugyan a hátsó fertály elég ronda, a puttony sem veszi el a modell sportos megjelenését.

A korai Halálos Iramban filmek egyik legkedveltebb autója, és egyben a nemrég elhunyt Paul Walker hősies verdája vált sok tévénéző kedvencévé, sőt a végignézve egy epizódot, biztos akadtak, akik elmerengtek azon, milyen jó lenne egy ilyen japán ragadozót birtokolni.

De aztán jött a húszas évek vége és csak meg kellett állapodni, asszony, kutya-macska, aztán csak megszületett az első gyerek, s az álmokból csak ábrándozás maradt. Pedig már a kis csomagtartó sem jelent akadályt, ugyanis Ross Petty, egy amerikai drifter megépítetett egy Nissan Stagea felhasználásával egy igazi Skyline GT-R R34-est.

Ebben bizony a híres 2.6 literes twin-turbós, soros hathengeres RB26DETT kódszámú benzinmotor is benne van, ráadásul jelenlegi tulajdonosa folyamatosan karban tartotta kedvencét, így gyakorlatilag hibátlan állapotnak örvend.

Ehhez képest mindössze 36 ezer dollár (10 millió forint) körül hazavihető a praktikus sportautó Amerikában, ami nem is horribilis összeg egy ennyire egyedi négykerekűért. És még a kutya is elfér hátul.