2015. június 26. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán kapható lesz az MTM brutális Audi A1 tuningja

Az MTM tuningcég 450 lóerős, utcán is használható kegyetlen nemesítéséhez csupán tíz ügyfél előrendelése szükséges, hogy gyártásba kerüljön a most még csak prototípusként élő terv. Az autók egyenként legalább 120 ezer eurót kóstálnának, de nem sok ellenfelük akadna.

A német tuningműhely lassan befejezi az Audi A1-hez szánt Nardo Edition csomag kifejlesztését. A B-csoportos rali világból inspirációkat szerző pakk ráadásul bárki számára rendelhető lesz.

Már amennyiben összegyűlik legalább tíz olyan ember szerte a világban, akik egy ilyen kegyetlen kis méregzsákra vágynak, ugyanis csak így éri meg a projekt átültetése a mindennapokba. Ha ez megvalósul, akkor egy 2.0 literes TFSI motorral szerelt, 450 lóerőt és körülbelül 500 Nm-t produkáló csöppségről beszélhetünk.

A kegyetlenül felhúzott aggregát segítségével a Nardo A1 végsebessége meghaladná a 325 km/órát is, gyorsulásáról azonban egyelőre spekulációk sem láttak napvilágot. Ha sikerül összeszedni a tíz megrendelőt, akkor darabonként 120 ezer euró körül állna össze a csomag, melyben egy komoly optikai felpaprikázás szintén szerepel, miközben az egész négykerekű utcán is használható maradna.