2015. június 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Összetörték az öreg Mazda versenyautót

Balesettel végződött a Mazda 767B Wankel-motoros, 1989-es Le Mans-i 24 órás verseny GTP kategóriájának győztes négykerekűjének idei Goodwoodi Sebességfesztiválos időmérője, miután vezetője elvesztette uralmát egy kanyarban felette.

Épp tegnap írtunk arról, hogy az idei Goodwoodi Sebességfesztivál egyik szimbóluma lett az 1991-es Le Mansi futam győztes gépjárműve, egy Mazda 787B, nem sokkal később egy kellemetlen incidensben volt érintett a japán márka két évvel korábban – szintén a 24 óráson sikeresen helyt álló – csatába küldött négykerekűje.

Komoly javítás vár az 1989-ben a GTP kategóriában Le Mans-i 24 órás versenyt nyert, 001-es kasztniszámú 767B sportautóra, miután a hétvégi Goodwoodi rendezvényen összetörték.

A klasszikussal épp időmérő versenyt futott Seniji Hoshino, azonban valószínűleg elmért egy kanyart, így a pálya szélét övező szalmabálákba hajtott. Ahogy a képeken is látszik, az öreg japán bajnok sajnos eléggé összetört, ám vezetője legalább csak kisebb karcolásokkal szállt ki belőle.