2015. július 25. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Álca nélkül fotózták le a Lamborghini Aventador SV Roadster-t

Otthoni környezetében tesztelve sikerült valakinek lefotóznia a hamarosan bemutatkozó Lamborghini Aventador Superveloce Roadster prototípusát. Kijelenthetjük, a nyitható tetejű, 750 lóerős olasz sportkocsi továbbra is tökéletes formában van.

Eddig csak valamit sejtő render képeken vehettük szemügyre az öregedő Lamborghini Aventador legdurvább, SV kiadásának lecsatolható tetős megvalósítását, azonban most egy szemfüles fotósnak köszönhetően otthonában, a bolognai Sant’Agatában nézhetjük meg elölről és hátulról egyaránt az olasz szörnyet.

A fixtetős SV-hez képest a Roadster kapott egy lecsatolható szénszálas plafont, mely állítólag mindössze 5,8 kilogrammot nyom a mérlegen, így a nagyobb szabadságérzet mindössze 49,8 kilótöbblettel jár. A négy kerék meghajtásáról továbbra is az ülések mögött munkálkodó 6.5 literes V12-es szívómotor 750 lóereje (552 kW) és 690 Newtonmétere gondoskodik egy hétsebességes automataváltóhoz kapcsolva.

Míg a kupé modell 600 darabos limitált példányszámmal büszkélkedhet, egyelőre nem tudni, hogy a Roadsterből hány fog készülni, de valószínűleg ennél is kevesebb, az ára pedig 327 190 eurós testvéréhez képest legalább 10%-kal magasabbnak ígérkezik. Márpedig úgy tűnik, bevált a gyártó taktikája, ugyanis az Aventador SV-t három hónappal bemutatása után teljesen kiárulták, így a tetejétől megfosztható változat valószínűleg még sikeresebb lesz.

Az újdonságot először a szeptemberben esedékes Frankfurti Autószalonon veheti szemügyre a nagyérdemű élőben.