2015. augusztus 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Ford Fiesta RS lehetséges megvalósulása

A Focus RS kedvező fogadtatásán felbuzdulva, a Ford valószínűleg hamarosan elkészíti a Fiestából is a legsportosabb kiadást. Az apró méregzsák így egyedülállónak bizonyulna kategóriájában, ám erre 2017-ig még biztos várnunk kell.

A Ford Focus RS-re alapozva már korábban megjelentek az első képek a Fiesta legkomolyabb átiratáról anélkül, hogy a gyár bármit is mondott volna róla.

Mostanra azonban szinte biztosra vehető, hogy érkezni fog a kis méregzsák, amely a kemény, de bizonyos esetekben mégsem kellően sportos ST fölött fog elhelyezkedni teljesítményét és árát tekintve egyaránt.

Bármi is legyen majd az, a gyártó közeli információk szerint 2017 előtt biztosan nem fog megérkezni a piacra, azonban valószínűleg egyik lesz a Ford Performance részlege által ígért 12 darabos sport-sorozatnak, melyeket 2020-ig szeretnének kiadni a különböző modellekre építve.

Ha megvalósul a Fiesta RS, akkor szinte biztosan az ST-ben használt – és Nagy-Britanniában 197 lóerősre, valamint 290 Nm-esre húzott – 1.6 literes turbófeltöltős soros négyhengeres benzinmotor átirata kerülhet bele a szűk hely és az öntömeg alacsonyan tartása végett.

A külsőt persze a Focus RS-ről már ismert szárny, széles kerékjárati ívek, különböző légbeömlők, nagyobb lökhárítók, komolyabb felnik és fékek teszik majd vadabbá.