2015. augusztus 15. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez lesz a következő évek meghatározó kupéja? – videóval

Lerántotta a leplet várva várt C-osztály kupéjáról a Mercedes-Benz. A modell hatalmasat nőtt elődjéhez képest, míg továbbra is az S-osztály kistestvérének tűnik. Nemsokára érkezik a 63 AMG változat is.

Végre bemutatta a német gyártó hónapok óta bemutatásra váró C-osztály kupé változatát, melyet hamarosan az AMG variáns, majd a kabrió kivitel is követ.

Sokáig váratta a népet a Daimler a sikeresnek bizonyult C-osztály kupéjával, de most végre bemutatkozott – persze egyelőre csak az interneten. Az újdonság 95 mm-t nőtt hosszában, míg tengelytávja is tekintélyeset, 80 mm-t gyarapodott. Ezeket tökéletesen kiegészíti a 40 mm-es szélességbeli növekedés, így a modell egy csapásra szinte egy méretosztállyal nagyobb lett.

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a szedánhoz hasonlóan a kétajtós megvalósítás is a nagytestvérnek szánt S-osztálytól örökölte jegyeit, így az elnyújtott hátsó lámpákat például. A megjelenés decemberre várható Európában, míg Amerikának jövő év áprilisáig kell várnia.

Az öreg kontinens motorpalettáját a szedán változatéból emelték át, így javarészt négyhengeres erőforrásokra számíthatunk. A sort a C 180 nyitja 156 lóerős 1.6 literes turbós benzinmotorral, a C 200-ba már 2.0 literes egység került 184 lóerő kíséretében, majd a C 250 (211 paripa) és végül a C 300 (245 lóerő) zárja a sort. A csúcsot jelentő C 63 AMG augusztus 19-én mutatkozhat be. Gázolajosok terén sem lehet ok a panaszra, ugyanis a C 220 d 170 lóerőt állít elő a 2,1 literes aggregátból, míg a C 250 d már 204-et.

Természetesen technikai téren sem teljesít gyengén a legújabb csillagmárkás, így akár 200 km/óráig tökéletesen működő adaptív tempomat, fékező asszisztens, parkoló segéd, sávtartó automatika, 360 fokos kamera és megannyi más extra színesíti a képet. Az egyik újítás például, hogy a navigációval együttműködve a légkondicionáló rendszer az alagutakhoz érve automatikusan lezárja a külső levegő bevezetését amíg el nem hagyjuk azt.

Az autót először az egy hónap múlva esedékes Frankfurti Autószalonon vehetik szemügyre a kíváncsiskodók.