A nap képe: A kabriók legjobbika

Végre felkerült egy hivatalos kép a Mercedes-Benz S-osztályának kabrió megvalósulásáról, mely a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be élőben. Ezzel a modellel a csillagmárkások úttörők lesznek az adott zászlóshajó tetejének lecsapásában.

Úgy tűnik, manapság már bármit ki lehet találni és el is lehet adni prémium címszó alatt, ugyanis a Mercedes rajongói és hű vásárlói addig kérlelték az S-osztály tetőtlen változatának megvalósítását, míg a márka be nem adta a derekát.

Így az idei Frankfurti Autószalonra már érkezik is a kabrió csúcs-Mercedes, amit egy hivatalos render-kép előz meg. A képen a hatalmas limuzin nyitott tetővel pózol, így egyelőre nem tudni, hogy fog kinézni felhajtott vászonnal, de annyi biztos, hogy az anyag többrétegű lesz, illetve rendes üveg hátsó ablakot kap.

A méreteket illetően a tömeg biztosan nőni fog, ahogy valószínűleg a hátsó rész hossza is, hisz valahova el kell férnie a hatalmas felületű anyagnak. A motorválaszték szinte biztosan limuzinban már megismert egységekből épülhet fel, illetve biztosan lesz S63 és S65 AMG variáns is, ám ezekre még többet kell várnunk. A hajtott hátsó kerekek jelentik az alapot, de néhány modell eleve 4MATIC összkerékhajtással érkezik.

Az autó a szeptember közepén esedékes Frankfurti Autószalonon lesz élőben látható először, addig azonban egy internetes bemutatóra biztosan sort kerít a Mercedes-Benz.