2015. augusztus 25. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Kémfotókon a friss Renault Megane

A Renault kész arra, hogy lecserélje a 2008 óta futó, harmadik generációs Megane sorozatot. Az új nemzedék a szeptemberi Frankfurti Autószalonon áll a közönség elé. Az ötajtós változatot erősen álcázott, de egyes részleteket felfedő karosszériával most lencsevégre kapták.

Az új Megane-nak semmi köze sem lesz a kifutó generációhoz, formaterve és belső tere teljesen új, ahogy az a képeken egyértelműen látszik. A francia márka Talisman nagyautója szolgáltatta a formai és műszaki alapot a friss kompakt modellcsaládhoz, amely karakteresebb és modernebb lesz. Az autó elején a márka aktuális hűtőrács dizájnja és tagolt fényszórók figyelhetők meg, amelyek valószínűleg teljesen LED-es kivitelben is elérhetőek lesznek. Egyedül a hátsó lámpák tűnnek márkaidegennek, mintha a SEAT Leonról származnának.

A kabin is teljesen más utat követ, nyoma sincs az idejét múlt berendezésnek. A pultot az Espace és Talisman modellekben megismert nagyméretű, álló formátumú középső érintőképernyő uralja. Minden bizonnyal az anyag- és összeszerelési minőségen is javítottak.

Az új Megane emellett biztosan nagyobb lesz elődjénél, súlyából azonban a Nissannal közös CMF platformnak köszönhetően veszít néhány kilogrammot. A motorpalettát várhatóan 1,2-es és 1,6-os turbómotorok, valamint 1,5 és 1,6 literes turbódízel egységek alkotják majd.

Az új ötajtós Renault Megane a Frankfurti Autószalonon debütál.