2015. szeptember 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az eddigi legszebb Mercedes

Sok idő, mire még az első ügyfél átveheti, mégis már most bemutatta a sikeres S-osztály vászontetős változatát a Mercedes-Benz. A hatalmas kabriótulajdonképp a kupé csonkított változata, de mindkét üzemmód jól áll neki.

Megannyi kémfotó, spekuláció és kiszivárgott anyag után hivatalosan is bemutatta S-osztályának kabrió változatát a csillagmárkás gyártó.

Az S Cabrio minden túlzás nélkül az eddigi legszebb S-osztályos Mercedes, de talán a többi modell közül is kiemelkedik hatalmas mérete ellenére légiesen könnyednek tűnő formavilágával.

A három rétegben hangszigetelt, motorosan nyitható vászontető sötétkék, bézs, mélyvörös és természetesen fekete színekben lesz elérhető, s akár 60 km/órás tempóig nyitható és zárható marad. A mechanizmust a méretes vászon ellenére 20 másodperc alatt abszolválják a motorok.

A belső teret a már megszokott luxus és elegancia formálja meg annyi eltéréssel, hogy a hátsó fotelokban helyet foglalóknak némiképp rövidebb lábtér jut, cserébe az intelligens THERMOTRONIC  rendszer segítségével akár a késő őszi és korai tavaszi napokon is kellemes meleg varázsolható az utastérbe. Ezt a fűthető ülések, könyöklők, kormány és az AIRSCARF első nyakmelegítők teszik teljessé.

A kínálat alját az S500 Cabrio fogja jelenteni a maga duplaturbós 4.7 literes V8-asával, ami 455 lóerőt (335 kW) képes megmozgatni 700 Nm társaságában. A csúcsot az S63 AMG hátsó- vagy összkerekes megvalósítása jelenti 5.5 literes biturbó V8-assal. Az erőműben 585 lóerő (430 kW) és 900 Nm csúcsnyomaték rejlik, mellyel 3,9 másodperc alatt képes százra katapultálni, míg a végsebességet továbbra is elektronika tartja 250 km/órán.

Az új, vászontetős S-osztályt először a Frankfurti Autószalonon vehetik szemügyre az érdeklődők, míg az első megrendelések leszállítását jövő tavaszra várhatjuk.