2015. szeptember 06. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jönnek a babakék limitált Subaruk

Hiába lépett ki évekkel ezelőtt a rali világbajnokságból, a Subarura a mai napig legtöbbünk a híres kék színnel emlékszik vissza. Ezt kihasználva adott ki egy-egy limitált szériát a WRX STI és a BRZ modellekből a japán márka Amerikában.

Annak ellenére, hogy autósportbeli szereplését minimálisra csökkentette, a Subaru továbbra is nagyon kedvelt márkának számít Amerikában, Ázsiában és Európa egyes országaiban a „civilek” körében. Most a tengerentúliaknak szeretne kedvezni a gyártó egy-egy limitált szériás modellel.

A japánok két sportmodellje, a BRZ és a WRX STI kapta meg a Hyper Blue csomagot, ami magában foglalja a karosszéria világoskék fényezését, fekete (előbbi esetében 17-es, utóbbinál pedig 18 collos) alufelniket és tükörházakat, valamint egyéb, belső kiegészítőket.

A BRZ például különleges varrású sportüléseket, kézifék- és váltószoknyát kapott, mindez 28 845 dollárért (átszámolva 8,1 millió forintért), ami csupán 655-el több a BRZ Limitednél.

Ha több lóerőre és/vagy ajtóra volna szükség, akkor a 305 lovas WRX STI 39 790 dollárért (11,2 millió forintért) még mindig megfizethető alternatívát jelent az említett ellátmányon túl alapfelszereltségként kínált hasítottbőr-ülések, bőrözött kormánykerék, egyedi kárpitozás, 7 collos Subaru Starlink multimédia rendszer, illetve a 9 hangszórós, 440 wattos Harman/Kardon hangrendszer.