2015. szeptember 16. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Hatszáz lóerős a különleges BMW M6

A Competition Edition névre keresztelt exkluzív felszereltségi csomagot kizárólag a legerősebb BMW M6 Coupékhoz rendelhetik meg a márka ügyfelei. A Competition Package letaglózó, 600 lóerős teljesítményét egyedülálló fényezés és megannyi szénszálas kiegészítő nyomatékosítja.

A BMW M6 Coupé Competition Edition minden korábbinál magasabb szintre emeli eme nagyteljesítményű sportkupé egyedi megjelenését. Az exkluzív fényezéseknek, a szénszálból készült kiegészítőknek, a kontrasztos öltésekkel varrott bőrözéseknek és egy sor rendkívüli részletnek köszönhetően a Competition Edition névre keresztelt felszereltségi csomag egyedülálló személyre szabhatósági opciókat kínál, kizárólag a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M6 Coupé modellekhez.

A Competition Package teljesítménynövelő csomag 600 lóerő maximális teljesítményt és 700 Nm csúcs forgatónyomatékot présel ki az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorból, amely az opcionálisan elérhető M Driver’s Package kiegészítő csomaggal egészen 305 km/órás végsebességig gyorsítja fel a BMW M6 Coupé-t.

A Competition Edition kivitel kétféle külső fényezéssel rendelhető meg: a káprázatos Alpine White alpesi fehér és a ragyogó Austin Yellow aranysárga-metál színben. Az Alpine White alpesi fehér fényezéshez látványos, BMW M-színekben pompázó versenycsíkokat is kínál a gyártó, amely a 2015-ös Frankfurti Autószalonon bemutatkozó BMW M6 GT3 versenyautó színösszeállítását és motívumait idézi. Mindkét fényezéssel vonzó kontrasztot alkotnak a 343 M kódjelű, duplaküllős M könnyűfém keréktárcsák, amelyek 20 collos méretben, matt feketére fényezve hangsúlyozzák tovább a Competition Edition atletikus vonásait. A különleges kivitel erőtől duzzadó énjét mindemellett olyan apró kiegészítők is alátámasztják, mint a feketére krómozott hűtőrács-keret és lamellák, ajtókilincsek és oldalsó kopoltyúk, vagy a szénszálas visszapillantó-házak. Az ugyancsak szénszálból készült hátsó légterelő szárny és diffúzor a légellenállás csökkentését és a leszorítóerő növelését szolgálja.

Az utastérben a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitja emeli a modell sportos kisugárzását, fekete színben, az Alpine White alpesi fehér külső fényezés esetén opál fehér, az Austin Yellow aranysárga metál külső fényezés esetén pedig citromsárga kontrasztos varrással. A Competition Edition kivitelt „M6 Competition” felirat nyomatékosítja a küszöbökön, az oldalsó kopoltyúkon és a pohártartó fedelén is, miközben a verseny hangulatot a szénszálas váltókar, illetve műszerfal- és középkonzol-betétek fokozzák. Az egyszerre elegáns és sportos, szintén szénszálas M sportkormányt finom Alcantara huzattal vonták be.

A Competition Edition felszereltségi csomag része a multifunkciós vezető- és utasülés, valamint a BMW Head-Up kijelző is.

A Competition Edition felszereltségi csomag már rendelhető a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M6 Coupé modellekhez, 17 700 eurós induló ártól.