2015. szeptember 19. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Készülőben a V12-es AMG Mercedes

A Mercedes-AMG sosem éri be kevesebbel, hiába adta ki az SLS AMG kistestvérét, a GT-t, egyértelmű jeleit adta annak, hogy egy ultra kemény sportkocsi van készülőben, melyben 12 henger teljesít majd szolgálatot.

Igen, szép és gyors a Mercedes-AMG GT S modellje a maga 510 lóerejével és 650 Nm-ével. A 3,8 másodperces gyorsulás és a 310 km/órás végsebesség azonban könnyen kevésnek bizonyulhat az igazi nehézfiúk ligájában, márpedig a márkanévnek jelenleg nincs sportosabb modellje.

Így érthető, hogy készülőben egy erősebb négykerekű, azonban mára az is bizonyossá vált, hogy ezt a sportmodellt egy V12-es aggregát fogja ellátni a megfelelő teljesítménnyel. Természetesen ettől a GT kétféle változata továbbra is kapható marad, csupán felfelé szeretne bővíteni sportrészleg, melyre egy jelenleg fejlesztés alatt álló 12 hengeres az optimális választás.

Hogy a környezetvédők se hőbölöghessenek, akár egy elektromotorral is kiegészítenék a németek a csodavasat, azonban ennél a pontnál senki se mert messzebb menni a spekulációkban. Arról egyelőre nem tudni, mikorra készülhet el minden idők legerősebb hibrid Mercedese.