2015. november 23. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez lenne minden idők legjobb James Bond autós üldözése? – videó

A nemrég bemutatott legújabb Bond-film kapcsán az autós világ is felkapta a fejét, hisz két olyan modellel vív élet-halál harcot a film két kulcsszereplője, melyek a való életben még nem léteznek, vagy nem is fognak megjelenni. De vajon ez-e a legjobb üldözős jelenet?

Érdekes módon az Ian Flemingtől származó James Bond az író könyveiben Bentley-t használt, a filmekben azonban az esetek nagy többségében Aston Martin modellek láthatóak (leggyakrabban a legendás és valóban gyönyörű DB5), néha egy-két BMW, Jaguar vagy Ford. Az összesen körülbelül 250 darab autós jelenetből nehéz megtalálni a legjobbat, hisz megannyi látványos mutatványnak és különböző stílusnak lehetünk szemtanúi, de a régebbi filmek ilyen stílusú megmozdulásai mai szemmel nézve már picit unalmasak vagy túl mesterkéltek, így inkább az újkori kémek vannak versenyben.

Meg kell hagyni, hogy Pierce Brosnan autós mutatványai szinte mindig jól sikerültek (elég csak a 7-es BMW-s, telefonnal irányított menekülésre gondolni a parkolóházban A holnap markában című filmben, de az Aranyszemben a Famke Janssen által vezetett Ferrari F355 és DB5 párbaja is elég jól sikerült, vagy a Halj meg máskor Jaguar – Aston Martin jégtánca is ott van a szeren), de Daniel Craig érának is megvannak a maga gyöngyszemei.

A legutóbbi, Spectre című filmben sem sikerült rosszul a Jaguar C-X75 – Aston Martin DB10 fantáziaautók kergetőzése, de a carscoops.com csapatának a Quantum csendje elején látható 3,5 perces nyitány tetszett eddig a legjobban. Meg kell hagyni, a zenei aláfestés, a képi világ valóban tökéletes és az izgalomban sincs hiány, az viszont már jó kérdés, hogy a 159-es Alfa Romeo hogyan tud lépést tartani egy Aston Martin DBS-szel. De legalább itt is megtudtuk, hogy Bond autói mennyire sérülékenyek.