2015. november 29. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hálaadási gyorsulás a családtagokkal egy Teslában – videó

Egy amerikai férfi videóra vette, ahogy mit sem sejtő hálaadás ünnepi vendégeit elviszi egy körre a Tesla Model S eddigi legdurvább kiadásával, a P90D-vel és bekapcsolja rajta a hírhedt Ludicrous aszfaltszaggató üzemmódot.

Sok Tesla tulajdonos szokta kamerázni, ahogy a mindennapi poroszkáláshoz szokott utasai sikítva, kapkodva élik át, milyen, amikor a világ egyik legjobban gyorsuló autójával katapultálják ki.

Legutóbb egy amerikai P90D vezetője vitt el a család hálaadás ünnepi vendégeiből négyet, hogy rájuk hozza a frászt egy kis nyugis gurulgatás után. Akit nem érdekel a szövegelés, az ugorjon 1 perc 45 másodperchez, ahol jön a hatalmas ledöbbenés.

Csak emlékeztetőül, a Tesla eddigi legvadabb négykerekűje 772 elektromos lóerőt képes mozgósítani a másodperc tört része alatt, így összkerék-hajtásának köszönhetően elvileg 2,8 másodperc alatt katapultál 60 mérföld/órás (azaz 96 km/órás) tempóra álló helyzetből – bár a legtöbb mérés ennél magasabb időeredményt mutatott, ez mit sem von le az autó kvalitásaiból.