2015. december 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A jelenlegi legdögösebb gyári Audi R8

Az Audi kirakta neckarsulmi kiállítótermébe az R8-ak királyát, egy arany-króm színű R8 V10 Plus modellt. A különleges autó az Arany Kormánykerék díj elnyerésének ünneplésére készült és akár meg is vásárolható.

Ha valaki látta már Usain Bolt aranyba mártott Nissan GT-R-ét, akkor biztos leesett az álla a nemesfém által hozott plusz ragyogástól, amely szinte újjávarázsolta a japán sportgépet. Nincs ez másként az Audi esetében sem, akik egy R8 Plus-t színeztek át hasonló árnyalatúra.

Az R8 V10 Plusz az eddig készült legerősebb utcai Audi a maga 610 lóerős (449 kW) teljesítményével, amit egy 5.2 literes szívó V10-es motorból hoztak ki a mérnökök. Ezzel a másfél tonnás négykerekű 3,2 másodperc alatt katapultál százra, végsebessége pedig eléri a 330 km/órát, úgyhogy sok ellenfele nem akad az utakon.

Hogy méltóképp megünnepeljék sportkocsik között legjobbnak ítélt – Arany Kormánykerék díjjal jutalmazott – autót, a gyáriak elkészítettek egy 20 collos fényes fekete alufelniken gördülő, arany-króm fényezést kapott példányt, melyet az Audi Forum Neckarsulmban meg is tekinthetnek az érdeklődők, egy kellően tehetős vendég pedig akár haza is viheti – bár arról nem tudni, mi pénzt kérnek az ingolstadtiak a különleges kiadásért.

A középkategóriájú modellek mezőnyében egyébként az Audi A4 Limousine végzett az élen, így idén duplán örülhetnek a négykarikások.