2015. december 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elárverezik a Halálos iramban Volkswagenét

Még a 2001-es első részben szerepelt a képeken látható 1995-ös VW Jetta, amit hazánkban Vento néven forgalmaztak. Az eredeti, tuningolt állapotában, a film sztárjainak aláírásával kalapács alá kerülő modellben egy 2.0 literes turbómotor dolgozik.

Jól jár, aki Amerikában lakik, szereti a Halálos iramban filmeket és gyűjti a sorozat időről-időre felbukkanó relikviáit , mert egy igazi klasszikus kerül árverésre hamarosan.

Egy 1995-ös Volkswagen Jetta (hazai nevén a 3-as Golfon alapuló Vento), amellyel a filmbéli Jesse állt ki egy gyorsulási versenyre a film főgonosza ellen – és egyébként veszített. Az autót annak vezetője (Chad Lindberg), a film rendezője (Rob Cohen) és az elhunyt Paul Walker is aláírta, jelenleg pedig Frankie Muniz színész tulajdonában áll.

A motorháztető alatt egy négyhengeres 2.0 litere lökettérfogatú turbós egység dolgozik, ehhez azonban csupán egy négyfokozatú automataváltó csatlakozik, így valószínűleg nem a világ legfürgébb Jettájának számít, viszont olyan finomságokkal is felszerelték, mint a hatalmas felnik és különleges optikai csomag, az egyedi hifi vagy a PlayStation 2 játékkonzol.

Jó kérdés, mekkora löketet ad majd a jelenleg is nagy népszerűségnek örvendő, és 2017 tavaszán folytatódó sorozat a január végén az arizonai Barrett-Jackson licitáláson kalapács alá kerülő négykerekűnek, mert kikiáltási árat nem adtak meg, tippelni pedig eddig még senki sem mert a várható végösszegre.