2015. december 31. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Mazdák verseny köntösben

A Tokiói Autószalon (január 15-17.) Japán legnagyobb autós háttéripari kiállítása, így az összes hazai márka is tiszteletét teszi az eseményen gyári kiegészítőkkel szerelt és koncepció modelljeivel. A Mazda az MX-5, a CX-3 és a 6-os átalakított változatai mellett néhány versenyautó koncepcióval is megjelenik.

Az MX-5 (Japánban csak egyszerűen Roadster), a CX-3 és a Mazda6 (Japánban Atenza) kicsinosított példányait látva azt kívánjuk, hogy Európába is mihamarabb eljussanak a gyári kiegészítőkkel szerelt modellek. A trió mindegyikét feketére fényezték, komplett aerodinamikai szettel látták el, új kerekeket szereltek rájuk, utasterüket pedig Alcantara szövettel kárpitozták, ahol a piros cérna teremti meg a szükséges kontrasztot.

A gépek elképesztően jól néznek ki, még jobban elindul azonban a nyálelválasztás a ralis hangvételű Mazda2-től (Japánban Demio) és az MX-5 versenyautótól. Előbbi lecsupaszított utasteret vonultat fel kagylóülésekkel és bukóketreccel, míg utóbbi egyedi festéssel, Mazdaspeed kagylóülésekkel, beépített bukóketreccel és vonószemmel hívja fel magára a figyelmet.