2016. január 02. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Három autó, amit hiányolni fogunk 2016-ban

Bár 2015 a siker éve volt az autóiparban, néhány modell nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így gyártójuk búcsút intett nekik. De vajon melyik az a három kultikus modell, ami biztosan nem lesz már idén?

Izgalmas évnek ígérkezik az idei is a gépjármű-gyártás területén, hisz hatalmas változásokon megy át az ipar – gondoljunk csak a növekvő elektromos autózásra vagy a hidrogénhajtásra – azonban nem minden modell érte meg a 2016-os évet, néhány közülük különösen hiányozni fog. Lássuk, melyik az a három autó, amit biztosan nem fogunk tudni újonnan megvásárolni?

Land Rover Defender

Több évtizedes múltra tekint vissza a Land Rover terepjárója, amelyet szinte a gyártás kezdetétől annak befejezéséig változatlan formában és minőségben készítettek. Egy ikon, amely a gyártó véleménye szerint kiöregedett a piacról, így búcsút kell inteni neki, azonban ha minden igaz, az utód két év múlva jön, és ha elődje sikerét szinte biztosan nem fogja tudni megismételni, ha csak fele ennyi ideig gyártásban lesz, talán azzal is megelégszik a Land Rover. Addig marad a hamarosan szintén teljesen megújuló Mercedes-Benz G-osztály.

Mitsubishi Lancer Evo

Az autósport rajongóinak talán ezen sorok fognak leginkább fájni, ugyanis egy rali-ikonnak, egy ősi japán sportkocsinak kell búcsút intenünk a Mitsubishi Lancer Evo személyében, amely tíz generációt élt meg, az utolsót kilenc évig lehetett kapni, világszerte rajongás és szép eladási számok jellemezték még ciklusa végén is, azonban talán nem áll olyan jól a gyémántlogós márka sora, hogy egy teljesen új verziót kifejlesszenek. Mindenesetre az amerikai piacon idén még pár utolsó példány elcsíphető lesz, arról azonban nem tudni, készül-e valaha Lancer Evo XI.

Mini Cooper Coupe

2011 szeptemberében mutatták be a Frankfurti Autószalonon és minden adott volt a sikeres értékesítéshez, azonban az emberek valahogy mégsem vágytak egy kétüléses, drága ékszerdobozra, így az eladási számok jócskán elmaradtak a várttól, márpedig egy olyan márka, mint a BMW (és a Mini) nem engedhetnek meg ekkora blamát, így szép csendben befejezték a sikertelen modell gyártását. Hiába, úgy tűnik, manapság sem garancia a sikerre pusztán a jó hírnév.