2016. január 04. 16:40   |   Autoblog
címkék:  

A Gumpert folytatja

Az egyedi, szélvész gyors szupersportkocsikat gyártó német Gumpert újra kész a termelésre, ugyanis egy hong kongi befektetői csoport megvásárolta. A Gumpert Apollo modelljével tette le a névjegyét, amely többek között a Nürburgringen a leggyorsabb sorozatgyártású autónak bizonyult.

A kisszériás, high-tech sportkocsikat gyártó Gumpert 2013-ban jelentette be fizetésképtelenségét és lehúzta a rolót, amikor az utolsó befektető is kihátrált mögüle. Tavaly azonban újra felcsillant a remény, egy hong kongi befektetői csoport, az Ideal TeamVenture, akik tavaly a De Tomaso márkanevet is megvásárolták, megmentették a vállalatot.

A cég Apollo Automobil GmbH néven folytatja, és márciusban állítólag be is mutatja új modelljét, az Arrow-t, amelyet először a Genfi Autószalonon állítanak ki. Az autóról egyelőre semmit sem lehet tudni, csupán annyit, hogy a cégalapító Roland Gumpertnek nincs hozzá köze. A német mérnök és a quattro hajtás atyja ugyanis immár új projekten dolgozik a Reiter Engineering és JAS Motorsport vállalatokkal közösen.