2016. január 05. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy Strosek Porsche

Kevés módosított autó képes elérni a gyűjtői státuszt, azonban ez az 1993-as Strosek Mega Speedster ilyen. Nemcsak, hogy nem veszített értékéből, hanem növelni is tudta azt. A 964 Speedster eleve ritka autó volt, a Strosek-féle verzióból azonban csak 15 darab létezik.

Vittorio Strosek a Colaninál kezdett el dolgozni, majd létrehozta saját üzletét, ahol Porschék átalakításába fogott. Neve a stuttgarti gyártó termékeivel forrt össze, azonban Honda és Volkswagen tanulmányautókon is dolgozott, emellett Pininfarina, Bertone, Giugiaro és Gandini mellett őt is felkérték, hogy vegyen részt a Lamborghini „következő generációs Diablo” projektében.

Strosek leghíresebb alkotása mégis ez a 90-es évek hangulatát árasztó 964 Speedster, amiből összesen 15 darab készült. Szélesített karosszéria, 3-részes, 17 colos OZ Racing könnyűfém felnik és kisméretű, projektoros fényszórók jellemzik. Az autó farában 3,6 literes léghűtéses bokszermotor dohog, 274 lóerővel.

Az egyedi Speedster hamarosan kalapács alá kerül a Bonhams árverésén, ahol a várakozások szerint 180-220 ezer dollárt is megadnak majd érte.