2016. január 09. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hamilton majdnem megvette Ken Block Mustangját

A háromszoros F1 világbajnok Lewis Hamilton egyszer felhívta Ken Blockot, hogy legutóbbi gymkhanás videójához használt, merészen átalakított 1965-ös Ford Mustangja felől érdeklődjön, azonban végül a drifter túl magas árat mondott neki, így nem lett üzlet.

Aki emlékszik a gymkhana-király Los Angelesben készített hetedik csúszkálós videójára, annak rögtön be kell ugrania annak az 1965-ös Ford Mustangnak a képe is, amit teljes egészében átépítettek.

Ez a gép sok rajongót szerzett világszerte, akik között néhányan vételi szándékukat is kinyilvánították. Ilyen volt Lewis Hamilton is, aki többek között McLaren P1-ese és Pagani Zonda LH-ja mellé szerette volna gyűjteményében tudni az egyedi Fordot.

Fel is hívta más ligában versengő kollégáját, hogy esetleg megválna-e a híres négykerekűtől, azonban Block olyan magas árat mondott Hamiltonnak, hogy végül maradt minden a régiben. A drifter egy interjúban azt is kifejtette, nem látja értelmét a drága és gyors luxus-sportkocsiknak, mivel szinte bármelyik versenyautójával jobbat tud csapatni, mint a kitömött, felpuffasztott erőgépekkel.

Ebben lehet valami igazság, hisz az egyedileg épített Mustang Hoonicornba is egy 6.7 literes V8-as került, amelynek 845 lóereje mellé 976 Nm-es forgatónyomaték társul. Ezt egy hatsebességes kézi kapcsolású váltó továbbítja mind a négy kerék felé. Sajnos arról nincs információ, hogy mennyi pénzért lett volna hajlandó szabadulni játékától Ken Block.