2016. január 25. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Atomjaira hullott a 900 lovas Dodge Hellcat kardántengelye – videó

Ez történik, amikor az ember nem egyenletesen tuningolja autóját. Valami mindig meg fogja adni magát, és általában akkor, amikor a legnagyobb igénybevételnek tesszük ki. Az alábbi Dodge például kardántengelyét aprította fel maga alatt egy gyorsulási versenyen.

Hiába nevezik sokan a modernkori izomautók királyának, a Dodge Challenger SRT Hellcat bizonyos alkatrészei sem szeretik, ha elkezdik izmosítani a 6.2 literes feltöltős V8-ast, ami gyárilag is 882 Nm-t szállít a hátsó kerekek felé.

Itt van például a gyorsulási versenyek sztárja, egy 900 lóerős Hellcat példány, amely már a McLaren P1-es csúcshibrid 9,7 másodperces negyedmérföldes idejét hozza. Legutóbb azonban akadt egy kis gond a rajtot követően, ugyanis a fehér izomkolosszus kardántengelye nem bírta a hatalmas teljesítményt, és gyakorlatilag szétrobbant alatta. A vicc, hogy ez már egy utángyártott, szénszálas rúd volt, amit elvileg nagyobb igénybevételre terveztek, de ha egyszer a karbon megadja magát, akkor milliónyi apró darabra esik szét, ahogy azt az alábbi eset mutatja.