2016. január 31. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Videó: megsemmisül a sínekre hajtó kamion

Felkerült az internetre egy, a Csehországot megrázó tavaly nyári vonatbaleset felvétele. Egy kamion a fény- és hangjelzés ellenére behajt a vasúti átkelőbe, de a sorompók között reked, a vonat pedig belecsapódik. A szörnyű balesetben hárman meghaltak és tizenheten megsérültek.

Nem kell magyarázni, hogy mennyire idióta és felelőtlen dolog ráhajtani a sínekre, amikor fény- és hangjelzés is figyelmeztet a vonat érkezésére. Ez a kamionos mégis megtette, és nem ért át a túloldalra, a sorompó lecsukódott előtte. Látta, hogy másodpercek múlva odaér a szerelvény, mégsem törte át a sorompót, ami ilyen helyzetben javasolt lett volna, csupán néhány métert előre gurult, hogy a pótkocsit érje a becsapódás.

A 142 km/órával robogó vonat elképesztő erővel csapódott a kocsiba és ripityára törte azt. A kabin egyben maradt, de a szállított alumíniumlapok nagy pusztítást végeztek. Három ember életét vesztette és tizenhét másik megsebesült, a vonatvezető elveszítette az egyik lábát. A kamion vezetőjének a haja szála sem görbült, de a rendőrség előállította és öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.