2016. február 04. 07:00   |   DG
címkék:  

A nap képe: az új Ford versenyteherautó

Bemutatkozott az új, offroad versenyzésre kifejlesztett Ford F-150 Raptor. A marcona kinézetű, emelt futóműves, megerősített alvázas gépben egy friss fejlesztésű, 411 lóerős hathengeres Ecoboost motor dolgozik, amihez 10-fokozatú váltóművet kapcsoltak.

Az offroad versenyzésre termett F-150 Raptor igen harciasan néz ki; tekintélyes kiállását tovább fokozza a 15 centiméteres karosszériaszélesítés, az emelés, valamint a 17 colos kerékszett.

A gyári gátlókat profi Fox Racing darabokra cserélték, a rugókat extrém igénybevételre tervezett darabok váltották, az egyedi 17 colos felniken pedig BFGoodrich terepgumik feszülnek. Ezek drámaian javítják a terepjáró képességeket.

Természetesen a kabin megkapta a szükséges biztonsági szerelvényeket, az ötpontos biztonsági övekkel felszerelt kagylóülések mellett akad bukóketrec, és bekerült az autóba egy digitális adatrögzítő berendezés is. Az üzemanyagot hátulról, biztonsági tartályból szívja az erőforrás.

Az összkerékhajtású F-150 Raptor hajtásáról egy 3,5 literes V6-os Ecoboost egység gondoskodik, ami jóval hatékonyabb, mint az előd 6,2 literes V8-asa. 411 lóerőt és 588 Nm nyomatékot ad le. Egy 10-sebességes automata váltóművet kötöttek hozzá.