2016. február 16. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A 700 lóerős Shelby teherautó

A Shelby Ford F-150-ese a lehető legközelebb áll a klasszikus monster truckokhoz. Hatalmas méretű, feltűnő és leginkább nagyon hangos. A kisteherautó-megszállott amerikaiak imádni fogják a 700 lóerős szörnyet, bár sietniük kell a vásárlással, ugyanis összesen 500 darab készül belőle.

A Shelby American legújabb kreációja a legfrissebb, 2016-os kiadású Ford F-150 kisteherautóra épül. Egyedi kék festéséről, dupla fehér csíkozásáról és klasszikus feliratozásáról azonnal felismerhető. A gép frontrésze kifejezetten brutális, hűtőrácsok tömkelege tarkítja, amelyekre a kompresszoros V8-as hűtése igénye miatt volt szükség.

Természetesen a felfüggesztés is egyedi, a nagyvas 18-as Shelby felnikre szerelt BFGoodrich terepgumikon fut és Fox illetve BDS alkatrészekkel szerelt felfüggesztésen áll. A sofőr a felfüggesztést mindig a különböző körülményeknek megfelelően állíthatja be.

A legjelentősebb változások azonban a motortérben történtek. A pickupot egy Mustang-rokon 5 literes V8-as bírja mozgásra, ám egy óriási kompresszornak és egyéb módosításoknak köszönhetően immár 700 lóerőt présel ki magából. A motor nagyobb mennyiségű hideg levegőt és üzemanyagot kap, emellett a kipufogóoldalát is tehermentesítették egy Borla sportrendszerrel.

A Shelby American 500 darab F-150-es készítését vállalta, amelyeket kiemelt Ford márkakereskedőknél lehet megvásárolni. A szívómotoros, 395 lovas verzió 85 495, a feltöltött, 700 lóerős kivitel 98 995 dollártól érhető el.