2016. február 21. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Lebukott a leplezetlen Mercedes C-osztály kabrió – videóval

Nem bírta tovább titokban tartani hamarosan érkező középkategóriás vászontetősét a német gyártó. Az új C-osztály kabriót pár szemfüles videós örökítette meg. Az autó a kupé változatra hajaz, puha teteje pedig mindene esetben a karosszéria színével harmonizál.

Talán jelenleg a Mercedes-Benz legjobban várt modellje a C-osztály kabrió, melyet teljesen álcázásmentesen sikerült levideóznia pár kíváncsi kamerásnak.

Az A205 kódnevű modell szinte ikertestvére a kupénak, a vászontetőn kívül csak a helyigény miatt minimálisan átszabott csomagtérfedél emlékeztet arra, hogy itt valami mással van dolgunk. A már ismert belsőt is csak néhány plusz gomb különbözteti meg a „sima” változatoktól. Az AIRCAP és AIRSCARF szél és hideg ellen védő rendszerek a márka többi hasonló modelljével megegyezően ebben a kabrióban is megtalálhatók lesznek.

A motorkínálat terén sem kell meglepetésekre készülni, négy- illetve hathengeres aggregátok adják majd a talpalávalót. Közülük egyelőre a legerősebbnek a C43 AMG 3.0 literes 362 lóerős duplaturbós motorja lesz, a C63 csak későbbre várható. Az autó egyébként hivatalosan közvetlenül a Genfi Autószalon előtti estén mutatkozik be február 29-én. Induló ára a németeknél 35 581 euró (11 millió forint) lesz a C180 személyében.