2016. február 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A 81 éves néni és Subaru WRX STI-je

Él Lengyelországban egy hölgy, aki 81 éves kora ellenére imád vezetni, ráadásul nem akármilyen autója van. Nemrég vett egy 300 lóerős Subaru WRX STI-t, mert imádja a hangját és a mellé járó teljesítményt.

Michalina Borowczyk-Jedrzejek nem az átlagos nyugdíjasok mindennapjait, hanem tinédzserek álmát éli azzal, hogy 81 éves kora ellenére olyan autót tart garázsában, mint a Subaru WRX STI szedán modellje.

A 300 lóerős 2.5 literes boxermotorral szerelt autó 5,2 másodperc alatt gyorsul százra, míg végsebessége eléri a 255 km/órát, amit ugyan még nem tett próbára a hölgy, azonban saját bevallása szerint gyakran hajszolja 200-zal új kedvencét.

Michalina egyébként márkahűnek mondható, ugyanis 13 éve nyüstöl csak Subarukat, mivel szereti a megbízhatóságot, a biztonságot, a boxerhangot és persze a menetteljesítményüket is – előtte próbált Opel, Mazda, Honda és BMW modelleket is. Mindezek ellenére a piros lámpánál nem figyel a kekeckedőkre, ő ugyanis csak saját szórakoztatására vezet.

Költséges hobbija finanszírozását a hölgy több, régen vásárolt ingatlanja kiadásából fedezi, így nem kell attól tartania, hogy egy nagyobb szerviz után nem lesz mit ennie a hónap végén, pedig az átlaghoz képest is sokat, évi 10-15 ezer kilométert vezet még.