2016. március 04. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Megizmosodott a Ford Fiesta ST

A Ford a Genfi Autószalonon mutatta be az új Ford Fiesta ST200 modellt, melynek 1,6 literes EcoBoost benzinmotorja 10 százalékkal több teljesítményt (200 LE) és 20 százalékkal több forgatónyomatékot (290 Nm) ad le. A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók már kevéssel ezután meg is kapják autóikat.

Minden idők legerősebb sorozatgyártású Fiestája, a Fiesta ST200 6,7 másodperc alatt gyorsít 100 km/órára (-0,2 mp), és felszereltségében olyan tételek szerepelnek, mint az egyedi Storm Grey fényezés, a matt fekete könnyűfém keréktárcsák vagy a különleges utastéri elemek.

Exkluzív külső fényezése és 17 colos könnyűfém keréktárcsái mellett a Fiesta ST200 modellek vörösre festett féknyergeket kínálnak, valamint még gazdagabb belső felszereltséget, amelyben a Recaro sportülések faszén-árnyalatú részleges bőrkárpitozását ezüstszínű öltések díszítik, s az összképet megvilágított küszöbdíszlécek és ezüstszínű díszítéssel kiegészített biztonsági övek teszik teljessé.

A Fiesta ST200 1,6 literes EcoBoost motorja 18 lóerővel és 50 newtonméterrel erősebb lett, és akár 20 másodpercig is képes ideiglenes túltöltéssel működni. A mérnökök rövidebbre méretezték a Fiesta ST eredetileg 3,82-es végáttételét (az új érték 4,06), így az autó a magasabb sebességfokozatokban is fürgébben gyorsít. A végsebesség 230 km/óra (+7 km/óra).

Akárcsak a Fiesta ST esetében, az új ST200 változatnál is modern megoldások javítják az autó kanyarmeneti tulajdonságait és fordulékonyságát. A kocsi továbbfejlesztett nyomatékvektor szabályozást és három üzemmódba kapcsolható menetstabilizáló rendszert kapott, továbbá speciálisan módosított kormánycsuklót, egyedi első és hátsó spirálrugókat és lengéscsillapítókat szereltek bele. A kormánymű 13,69:1 arányú áttételezése és rövidebb irányítókarja közvetlenebb kormányreakciókat biztosít, a fékteljesítményt pedig nagyobb méretű tandem főfékhengerek és hátsó tárcsafékek fokozzák.

A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók már kevéssel ezután meg is kapják autóikat.