2016. március 07. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Kína kapja az új Volkswagen Phaetont

A Volkswagen a Genfi Autószalon mutatta be a Phideont, a teljesen új, prémium kategóriás limuzint, amelyet a kínai piacra szán. A Phaeton utódjának tekinthető Phideon egy Németországban tervezett és fejlesztett autó, amelyet azonban Kínában, a kínai piacra fognak gyártani.

A Phideon egy nagyra nőtt Passat, külső megjelenését határozott vonalak jellemzik, az erőteljesen megnyújtott frontrész vonalától a határozott vállövön keresztül a kupé karaktert biztosító ereszkedő tetőívvel bezárólag. Több, mint 5 méteres hosszával a felsőkategóriában színre lépő Phideon hangsúlyos hűtőrácsával, látványos króm kiegészítőivel és az ebben a modellben debütáló külső világítással kíván hódítani.

A belső tér szintén a luxus érzését közvetíti felénk: az autó hátsó ülésein utazókat igazi lounge hangulat fogadja, míg a vezetőülésben helyet foglaló a Volkswagen legmodernebb műszaki megoldásait élvezheti. Ilyen például az új fejlesztésű, virtuális három dimenziós megjelenítéssel bíró Active Info Display vagy a sofőr üzemmód, amely az utasok számára lehetővé teszi, hogy az infotainment rendszeren keresztül üzenetet küldjenek a vezetőnek.

A Volkswagen döntése nem meglepő, hiszen a Phaeton Kínát leszámítva a világ minden pontján bukásnak bizonyult, a sofőrös limuzinokat kedvelő hatalmas országban viszont folyamatosan élénk kereslet mutatkozott iránta. A Phideon gyártása még idén megindul a Shanghai Volkswagen vegyesvállalatnál, az előzetes információk szerint kétféle erőforrással lesz kapható.