2016. március 08. 14:55   |   Autoblog
címkék:  

Április közepétől rendelhető az Alfa Giulia

Elérkezett az év legjobban várt pillanata az Alfa Romeonál: április 15-től rendelhető az új Giulia az EMEA térség piacain. A modell a Genfi Autószalonon négy különböző kivitelben mutatta meg magát a kiállítás látogatóinak, érzékeltetve a piaci bevezetéskor elérhető, széles kínálatot.

A Giulia háromféle felszereltségi szintet (Giulia, Super és Quadrifoglio) és hat új motorváltozatot kínál: a 150 vagy 180 lóerős 2.2 literes dízel erőforrást hatfokozatú kézi vagy 8-fokozatú automataváltóval, a 200 lóerős 2.0 literes változatot 8-fokozatú automataváltóval, valamint az 510 lóerős 2.9 V6 Bi-Turbo benzinmotort hatsebességgel kézi váltóval.

A Giulia hátsókerék-hajtású, amely kimagasló menettulajdonságokat és magával ragadó vezetési élményt biztosít. A Giulia további különlegességei között említhetjük a két tengely közötti, optimális tömegelosztást, a kifinomult felfüggesztést, és a piac legközvetlenebb kormányművét. Emellett az Alfa Romeo Giulia a kiemelkedő motorteljesítmény és a csekély tömegű anyagok (pl. szénszál, alumínium, alumínium kompozitok és műanyag) bőséges alkalmazása révén kiváló tömeg/teljesítmény aránnyal büszkélkedhet.

Az Alfa Romeo hagyományaihoz híven az új Giulia olyan egyedülálló műszaki megoldásokkal büszkélkedhet, amelyek kategóriájának mértékadó tagjává emelik. Az átlagosnál kifinomultabb jellemzők között említést érdemel a féktávolságot jelentősen lerövidítő integrált fékrendszer (IBS), valamint a kivételes komfortot biztosító aktív felfüggesztés. A Quadrifoglio kivitel kiváltsága a nyomatékvektor szabályozási rendszer, amely kiemelkedő menetstabilitást biztosít, míg az aktív első légterelő nagy sebességnél nyújt optimális, szabályozható leszorítóerőt.

Genfben a modell négy változata: három Giulia Super – 2.2 JTDm 180 lóerős dízel és 2.0 literes 200 lóerős benzinmotorral – valamint egy 510 lóerős 2.9 V6 Bi-Turbo benzinmotos Giulia Quadrifoglio állt reflektorfénybe.