2016. március 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Felújíttatta a legelső Miura SV-t a Lamborghini

Megadván a modellnek a tiszteletet, az olasz gyártó újkori állapotára restauráltatta az 1971-es Genfi Autószalonon bemutatott Miura SV-t. A különlegesjárgányt egyelőre nem tervezik eladni, inkább kiállítási darab lesz belőle.

A 45 évvel ezelőtti Genfi Autószalon egyik sztárja volt az a Lamborghini Miura Super Veloce, amely a 4846-os kasztnikódot, valamint egy gyönyörű zöld fényezést viselt.

Az autó állapota az elmúlt közel félévszázad alatt sokat romlott, így időszerűvé vált felújítása, amit az olasz gyártó saját házon belül, a saját tulajdonú PoloStorico restaurálóműhellyel vitt véghez. A kiállítási jármű minden egyes elemét kijavították vagy kicserélték gyári eredeti elemekkel, így ma ismét akkori fényében ragyog.

A felújító divízió egyébként bármilyen korú és állapotú bikajelvényes négykerekűt elvállal eredeti elemekkel és állapotra javítással, de szerelni vágyó tulajdonosok számára alkatrész-utánpótlásban is segédkezik.

A szóban forgó, 45 éves SV kiadás először az amerikai Amelia Islandi oldtimer-kiállításon lesz megtekinthető március 10. és 13. között.