2016. március 19. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

612 lóerős szörnyet kreáltak a C63 AMG T-Modellből

Bár alapvetően sincs szégyenkezni valója a Mercedes középkategóriás kombijának, a Piecha Design több mint 100 lóerővel és kereken 140 Nm-rel tette vehemensebbé a német puttonyost Rottweiler néven. Így a százas sprint már csak 3,8 másodpercébe kerül.

Akik szeretik a feltűnésmentesen nemesített sportautókat, azoknak minden bizonnyal be fog jönni a Piecha Design Mercedes-AMG C63-as kombi (W213) modellje.

Az S változat 510 lóerőt és 700 Nm-t produkáló duplaturbós V8-asából ugyanis egy még harapósabb aggregátot csinált. A lovak száma 612-re (450 kW), míg a maximálisan rendelkezésre álló forgatónyomaték 840 Newtonméterre nőtt.

Arról nincs hír, hogy mit kellett módosítani vagy kicserélni, ahogy a 250-re korlátozott gyári végsebesség növekedéséről sem, de annyi biztos, hogy 4,1 helyett 3,8 másodperc alatt katapultál százra álló helyzetből a csillagmárkás puttonyos. A jobb útfekvésért az állítható sportfutómű és a nyomtávszélesítők felelnek.

Hogy ne érhesse szó az optikát sem, a tuner egyedi matricázást, négy LED-es be- és kilépő fényt, plusz első-, hátsó-, valamint küszöbtoldatokat, egy hátsó szárnyat és igény szerint 19, illetve 20 collos felniket kínál ezüst vagy fekete színben az eszeveszett kombira. Jó hír viszont, hogy akiknek nem telik a legvadabb kiadásra, azok számára is elérhetők a külső átalakítások – ahogy az látható a fehér C 250d 4MATIC modellen is.