2016. március 20. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Klasszikus Porsche modern csomagolásban

A német Kaege a mára jelentős rajongótáborra szert tett Singer Vehicle Design sikerén felbuzdulva előállt a saját, modern technikával beoltott klasszikus kinézetű Porschéjával. Az utolsó léghűtéses szérián alapuló, de a klasszikus 911-es karosszériáját viselő masina hasonlóan fantasztikus, megdobogtatja minden autószerető szívét.

Az amerikai Singer műhelyhez hasonlóan a Kaege is igyekezett a klasszikus Porschék esszenciáját modern köntösbe csomagolni. Ám a kaliforniai vállalkozással ellentétben ők nem egy korai klasszikus 911-est építettek át, hanem egy 1997-ig gyártott, 993-as példányt alakítottak át klasszikus kinézetűvé. A hajtáslánchoz nem nyúltak, a 3,6 literes léghűtéses bokszermotor, a hatfokozatú váltómű és a fékrendszer megmaradt szériaállapotában.

A karosszéria viszont alaposan megváltozott, hosszas fúrás-faragás, kalapálás után immár egy 1972-es modellévű 911-esére emlékeztet. A háromrészes felniket is az eredeti Fuchsok mintájára készítették el. Amit tudtak, azt szénszálas műanyagból gyártották le, így a retró gép tömege csupán 1195 kilogramm. A hathengeres bokszer 296 lóereje így bőven elegendő az élménydús autózáshoz. A stabil kanyarvételeket profi KW futómű szavatolja.

A retró 911-es kabinját a megrendelő ízlésének megfelelően rendezik be. A fotókon szereplő autóba rendkívül stílusos, korabeli hangulatot árasztó sötétzöld/tweed mintás Recaro sportüléseket és ajtókárpitokat szereltek, a műszerfalon pedig ott díszeleg a klasszikus Becker Mexico rádió.

A Kaege 911-ese van olyan lenyűgöző, mint bármelyik Singer Porsche, azt azonban nem tudjuk, hogy árban is illeszkedik-e hozzájuk.