2016. március 23. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Hét darab készül minden idők legexkluzívabb BMW-jéből

A legkülönlegesebb ügyféligényeket is valóra váltó BMW Individual részleg a vadonatúj BMW 7-es sorozat két limitált kiadásával új szintre emelte a luxust. A BMW 750Li xDrive Solitaire és Master Class kiadásokból mindössze hat plusz egy modell készül.

Megalkotni a világ legjobb autóit – ez a legfőbb motiváció, amely a BMW-t egy teljes évszázada hajtja, napjainkban is. Kifinomult ügyfelei személyre szabott igényeit valóra váltva azonban még a legjobb autók is szinte a végtelenségig fokozhatók. A bajor gyártó éppen ezen egyéni igények kiszolgálására hozta létre BMW Individual részlegét, amely immáron több mint húsz éve tesz eleget a kompromisszumot nem ismerő ügyfélkör legmagasabb szintű kívánságainak.

A vadonatúj BMW 7-es sorozat világpremierjével a bajor gyártó a kortárs luxus, az utazási komfort és a járműtechnológiai innovációk terén egyaránt mércét állított fel a luxusautók szegmensében. A BMW Individual részleg most mindezt minden korábbinál magasabb szintre emeli, ismételten kitolva az elképzelhető lehetőségek határát. Különleges felszereltségeinek és kiegészítő opcióinak kivételesen exkluzív és rendkívül aprólékosan megmunkált részleteivel a BMW Individual ezúttal két, a BMW 750Li xDrive luxuslimuzin alapjaira épített limitált kiadású modellel szemlélteti hozzáértését: a hat példányban elkészített Solitaire kiadás és az egyetlen darabban valóra váltott Master Class kiadások képében.

A két különleges kiadás exkluzív, BMW Individual aranyozott fekete-metál és BMW Individual Solitaire hófehér-metál karosszéria-fényezései még inkább kiemelik a 7-es sorozat gyönyörű dizájnnyelvezetét. Eme két kivételes árnyalat csak rendkívül összetett fényezési eljárás során vihető fel a karosszéria felületeire: az egyik legfelső fényezési rétegbe nagyon finom üvegszemcséket kevernek, amely végül szokatlanul mély fényt ad az árnyalatnak. A hét autóipari gyöngyszemet a C-oszlopon egy „Solitaire” feliratú króm plakett, a csomagtérajtón pedig a különleges kiadás nevét viselő krómozott dekorcsík jelöli.

Az utastér előkelő hangulatát a Tartufo színben pompázó, exkluzív BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozás és az ugyanilyen árnyalatú Alcantara tetőkárpit kettőse alapozza meg. A báránygyapjúból készített, Tartufo színű, rendkívül puha szőnyegek, a hátsó ajtókba rejtett, ugyanilyen árnyalatú zsebkendő-zsebek és a Tartufo színű, Alcantara borítású, hímzett „Solitaire”, illetve „Master Class” feliratokat viselő kispárnák még tovább növelik az autó előkelő karakterét.

Természetes viselkedésével és aprólékos kialakításával a finomszemcsés bőrözés egyedülállóan kényelmes érzést nyújt. A BMW Individual alkotói kizárólag hibátlan, ép nyersbőrökkel dolgoznak, kétféle bőrkezelési eljárást is alkalmazva: a bőr speciális újrabarnítása és vákuumos szárítása azon különleges folyamatok közé tartozik, amelyeket csak a legkiválóbb bőrözéseknél folytatnak le a gyártók. A BMW Individual ezzel az utastér-bőrözési opciók szempontjából is mércét állít fel: az ülések háttámla-borításai, az ajtókárpitok és a B-oszlopok mellett a műszerfal alsó és felső elemei is finomszemcsés Merino bőrkárpitozást viselnek.

Az alkotók a hátsó üléssor középső könyöktámaszába tulipánalakú pezsgőspoharakat helyeztek el, a csomagtérbe pedig egy hűtődobozt is beépítettek, amelyet a BMW ügyfelei a hátsó üléssor középkonzoli részén érhetnek el. A kivételes modellek ékei minden kétséget kizáróan az utastérben elhelyezett gyémánt-betétek, amelyekből egy a műszerfalon, további négy pedig az ajtókárpitokon kapott helyet.

A csomagtérben a vastagon bélelt, Tartufo árnyalatú Alcantara-borítás azon túl, hogy védi a csomagokat, a luxusautót átjáró előkelő eleganciát hangsúlyozza. A limitált kiadás exkluzivitását rendhagyó otthoni kulcstároló rekesz fokozza, amelyet BMW Individual zongoralakk-fekete színben, gyöngyházfényű fedéllel, gyémánt-betétekkel és Alcantara béléssel is megrendelhetnek a BMW ügyfelei.

A hat plusz egy tagú limitált kiadás modelljeit kivétel nélkül a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor mozgatja, amely a BMW 750Li xDrive motorházteteje alatt 450 lóerős teljesítmény és 650 Nm csúcsnyomaték leadására képes. A luxuslimuzin 4,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig az elektronika 250 km/óránál szabályozza. Az eltérő útfelületekhez és megváltozott vezetési szituációkhoz a másodperc törtrésze alatt alkalmazkodó BMW xDrive intelligens összkerékhajtás folyamatosan elemzi a hajtáslánc éppen aktuális karakterisztikáját és minden pillanatban arra a tengelyre, illetve kerékre továbbítja az erőforrás teljesítményét, ahol arra éppen szükség van.

A BMW Individual részleg a jármű-módosítás számtalan lehetőségét felkínálja ügyfeleinek. Csak karosszéria-fényezési opcióból több mint száz változat érhető el, az ügyfelek azonban teljesen egyedi árnyalatokat és kézzel felvitt fényezési motívumokat is megálmodhatnak. Legyen szó akár teljesen egyedi, metál vagy gyöngyházfényű, magasfényű vagy matt, vagy akár kéttónusú fényezésről, a kivitelezésnek csak az ügyfelek elképzelései szabnak határt.

Az autó utastere a jármű átalakításának kulcspontja, hiszen a vezető és utasai itt kerülnek a legintenzívebb kapcsolatba a modellel. A bajor gyártó ügyfelei éppen ezért a BMW Individual utastéri felszereltség- és kiegészítő-palettájának minden egyes elemét saját elképzeléseik szerint személyre szabhatják. Az aprólékos átalakításokon túl az ügyfelek gyakran személyre szóló monogramokat és logókat is elhelyeznek az utastér különböző pontjain, így például a dekorcsíkokon, a küszöbléceken, a fejtámlákon és a napellenzőkön. Sőt mi több, az ügyfeleknek teljesen egyedi anyagok felhasználására is lehetőségük van, a műszerfal, az ajtókárpitok és a középkonzol egyes elemeit így például saját fájuk kérgéből is megformáltathatják.