2016. április 17. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Carlex Land Rover Defender

Nem csillapodik a tuningcégek lelkesedése a már nem gyártott Land Rover Defender iránt, amiből néha egészen káprázatos darabokat állítanak össze. Ezt a példányt a terepes kiegészítőket forgalmazó Nakatanenga és a Carlex Design emelte új szintre.

A Defender klasszikus offroados külseje feldobható olyan modern kiegészítőkkel, mint a LED-es szpotlámpák és fénycsövek, de nagyon jól állnak az autónak az alsó és oldalsó védőelemek, az ablakrácsok vagy a lámpatakarók. Mindezeket megtaláljuk ezen az autón is, amely kapott még pluszban egy egyedi, légbeömlővel tarkított motorháztetőt is.

A jármű fénypontja mégis az utastér, amelyet a Carlex Design varázsolt otthonosabbá. A legjobb minőségű fekete és világosbarna bőrrel öltöztette be a kabint, gyakorlatilag minden elérhető felületet behúzva vele. A kivitelezés valóban elsőrangú és a stílus is jól meghatározott; az offroados karaktert például a számos ponton megjelenő vastag varrás emeli ki. Ötletes és egyéni. A teljes mennyezetet fekete Alcantarával kárpitozták.

Bár a Land Rover Defendert már nem gyártják, jellegzetes stílusa biztosan sokáig fenntartja majd a nemesítő cégek érdeklődését iránta.