2016. április 20. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

Százdarabos limitált széria jön a 7-es BMW-ből

A bajor gyártó százéves történelmének egy száz darabos különkiadás állít emléket. Bemutatkoznak a centenáriumi BMW Individual 740Le (xDrive) iPerformance, BMW Individual 750Li (xDrive) és BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence The Next 100 Years modellek.

A vállalatcsoport századik évfordulójának ünnepén a BMW egy centenáriumi különkiadással állít emléket teljes évszázadot átölelő munkásságának. A limitált széria száz évet szimbolizáló száz képviselője a vadonatúj BMW 7-es sorozat három különböző erőforrásának ötféle hajtásláncával gurul le a gyártósorról, a következő modellek képében: BMW Individual 740Le iPerformance, BMW Individual 740Le xDrive iPerformance, BMW Individual 750Li, BMW Individual 750Li xDrive és BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence The Next 100 Years.

A centenáriumi limitált széria exkluzív karosszéria-fényezésének, a BMW Individual részleg 20 collos könnyűfém keréktárcsa-garnitúrájának, a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozásnak és az exkluzív utastéri részleteinek köszönhetően a rendkívüli luxuslimuzin egyedi megjelenést, kiemelkedő vezetési élményt és fejedelmi utastéri hangulatot garantál, hajtáslánc-típustól függetlenül. A limitált széria kiváltsága egy különleges, mindössze száz darabban készülő Montblanc töltőtoll is, amely büszkén viseli a vadonatúj 7-es BMW különkiadásának árnyalatát, mintázatát és részleteit, és kizárólag a centenáriumi modellekhez lesz elérhető.

Az ünnepi modelleket kivétel nélkül a BMW Individual részleg legexkluzívabb felszereltségi opcióival látják el. A centenáriumi különkiadás azonnal szembetűnő éke a BMW Individual Centennial Blue centenáriumi mélykékmetál fényezés és a kézzel készített „THE NEXT BMW 100 YEARS” modelljelzés. Ragyogó fényével és intenzív színmélységével a rendkívül összetett fényezési folyamat során előhívott mélykékmetál árnyalat a luxuslimuzin exkluzivitását hangsúlyozza és kizárólag a százdarabos ünnepi limitált széria kiváltsága. A 20 collos, ezüst/fémszürke kovácsolt könnyűfém keréktárcsák szintén egyedi jellemzők. A „THE NEXT 100 YEARS” modelljelzés az utastérben is visszaköszön, a kesztyűtartó feletti dekorcsíkba gravírozva, illetve az első és hátsó fejtámlákba hímezve. A száz darabos különkiadás aktuális sorszáma egy apró plaketten jelenik meg a középkonzol első felébe épített pohártartók fedelén, például a „1 of 100” felirat képében.

Az utastér rendkívül magas szintű kialakítású, még a legapróbb részletekben is megfelel a lehető legmagasabb elvárásoknak. Az exkluzivitás középpontjában a BMW Individual részleg finomszemcsés Merino bőrkárpitozása áll, amely az üléseken, az ajtókárpitokon, a B-oszlopokon, a műszerfal alsó és felső részén, a középkonzolon, a kartámaszokon és az ajtó-markolatokon egyaránt fekete kontraszttal kihangsúlyozott „Smoke White” füstös fehér árnyalatban pompázik. A természetes hatású, nyitott pórusú bőrözés a gondosan kiválasztott nyersanyagok és a kivételes felhasználási eljárások összetett eredménye, amelynek köszönhetően a lélegző felületek előkelő utazási komfortot biztosítanak. A padlólemez teljes belső burkolata, a tetőkárpit, a szőnyegek és a biztonsági övek eközben a BMW Individual „Smoke White” füstös fehér árnyalatú Alcantara anyagából készültek. A centenáriumi modellek stílusos utastéri hangulatát a zongoralakk-fekete fabetétekkel tarkított, finoman bőrözött BMW Individual bőrkormány és a hasonló árnyalatú BMW Individual dekorcsíkok emelik a maximumra.

A centenáriumi luxuslimuzin magabiztos menetteljesítményét háromféle erőforrás és ötféle hajtáslánc garantálja. A bajor gyártó százéves történelmének emléket állító ünnepi különkiadás modelljei ráadásul a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők, amely az elektronikus vezérlésnek köszönhetően a másodperc törtrésze alatt osztja el az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely, illetve az egyes kerekek között, minden útfelületen és vezetési szituáció közepette kiváló tapadást, optimális stabilitást és sportautós kanyarodási menetdinamikát garantálva.

A BMW Individual 750Li és a BMW Individual 750Li xDrive The Next 100 Years modellekbe szerelt vadonatúj nyolchengeres erőforrás a legmodernebb BMW TwinPower Turbo technológiát a BMW luxuslimuzinjaiban alkalmazott egyik legrégebbi motorelrendezési hagyománnyal ötvözi. A 4,4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor 450 lóerő maximális teljesítményt és 650 Nm csúcs forgatónyomatékot küld a hátsó – vagy opcionálisan mind a két – tengelyre. Az ünnepi modellek 4,7 másodperc alatt gyorsulnak fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, az összkerékhajtású változatok megegyező értéke pedig 4,5 másodperc.

A vadonatúj BMW 7-es sorozat centenáriumi különkiadásának másik két erőforrás-változata idén, a BMW Group fennállásának századik évében érkezett meg a piacra. A BMW Individual 740Le iPerformance és a BMW Individual 740Le xDrive iPerformance The Next 100 Years modellek plug-in hibrid hajtásláncának alapját adó BMW eDrive technológiát a luxuslimuzin a BMW i modellek hajtásláncából örökölte meg. A négyhengeres benzinmotor és az elektromotor kettőse 326 lóerő maximális teljesítményt állít elő.

Az abszolút presztízs megtestesítőjeként a tizenkét hengeres erőforrással szerelt BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence The Next 100 Years különkiadás zárja a limitált széria motorpalettáját. A luxuslimuzin legújabb modellgenerációjának immáron 6,6 liter hengerűrtartalmú, V12-es hengerelrendezésű benzinmotorja a BMW TwinPower Turbo technológia innovációinak széleskörű alkalmazásával 610 lóerő maximális teljesítményt küld a négy 20 collos kerékre, amellyel a modell 3,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.