2016. május 06. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Kombi épült a Toyota GT86-ból

Ez a Toyota GT86 Shooting Brake koncepció nem egy virtuáltuner munkája, hanem egy létező autó, amely Tetsuya Tada, a GT 86 tervezőjének áldását is élvezi. Bizony, a kombi GT 86 akár valósággá is válhat, bármennyire szokatlan is a praktikum és a sportosság ilyetén ötvözése.

A Toyota GT86 Shooting Brake Concept mutatja, milyen lehetőségek rejlenek még a világ kedvenc elérhető árú sportautójában. Az egyedi kialakítású tetőtől és hátfaltól eltekintve a tanulmány műszaki paraméterei megegyeznek a GT 86 kupéival. Abszolút működőképes, mint ahogy már több kört is ment a Toyota tesztpályáján.

De mégis kinek az agyából pattant ki a GT 86 kombi? A Toyota ausztrál tervezőcsapata álmodta meg, majd elkészítette a modell 1/4 méretarányú makettjét. Ezt Tetsuya Tada, a GT 86 sportkocsi tervezője is szemügyre vette 2014 végén, amikor Ausztráliában járt, s a kombi agyagmodell teljesen lenyűgözte. Kiadta japán mérnökeinek a feladatot, hogy az autót bizony kerékre kell állítani. Hogy miként alakul a GT 86 Shooting Brake modell sorsa, még képlékeny, de nem lepődnénk meg, ha már jövőre az utcán lenne.