2016. május 11. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Itt a különleges MINI Seven kiadás

A MINI piacra dobja a Seven dizájnkiadást, amely exkluzív külső és belső kiegészítőivel lehet vonzó a típus rajongói számára. A MINI Seven három- és ötajtós változatban, két benzines és két dízelmotorral érkezik meg a piacra.

A dizájnmodell elnevezése a brit kisautó immáron több mint 55 évvel ezelőtti világpremierjének állít emléket: a gyakorlatilag mindenben megegyező Austin Seven és Morris Mini Minor modellek első ízben 1959 augusztusában debütáltak a nagyközönség előtt. Az Alec Issigonis tervező által életre hívott legendás négyüléses első példánya Austin Seven néven gurult le a gyártósorról, 1959. április 4-én.

Az új MINI Seven karosszéria-dizájnját úgy alakították ki, hogy az a márkára jellemző arányokon és felületeken túl a három- és az ötajtós MINI stílusos vonalvezetését kiemelje. A Seven azonnali felismerhetőségéről a MINI Yours opció Lapisluxury Blue fantázianevű fényezése gondoskodik, amely a MINI modellre valaha fújt legintenzívebb akrilkék fényezés. A kikevert árnyalat alapját a „királyok kékeként” ismert Ultramarine fényezés adja, amelyet a tervezők finom lazurit ásványkő-pigmentekkel dúsítottak. Az árnyalat és a védőrétegek együttesen szikrázó ragyogást és intenzív színmélységet garantálnak.

A Lapisluxury Blue fényezés alternatívájaként a brit kisautó-gyártó ügyfelei további három fényezési opció közül választhatnak az új MINI Seven modellhez: a Pepper White törtfehér akrilfényezés mellett a Midnight Black mélyfekete metál és a British Racing Green méregzöld metál árnyalat is a MINI karosszéria-fényezési palettájának klasszikus eleme, amely a karosszéria vonalvezetése és felülete közötti jellegzetes fény-árnyék kölcsönhatáson túl egyszerre stílusos és diszkrét megjelenést is biztosít.

Az új MINI Seven modell teteje és külső visszapillantó-házai a kiválasztott karosszéria-fényezési opciótól függetlenül Melting Silver ezüstmetál színben pompáznak. Ezt a motorháztetőn exkluzív, Melting Silver ezüstmetál árnyalatú versenycsíkok egészítik ki, amelyeket Malt Brown malátabarna kontúrral álmodtak meg a tervezők. A Seven alatt guruló 17 collos könnyűfém keréktárcsák is egyediek, látványos küllő-kialakítást és kéttónusú fényezést kaptak. A MINI Yours opció részeként ugyanakkor a Vanity Spoke kéttónusú könnyűfém keréktárcsák is elérhetőek, 18 collos méretben.

A karosszéria jellegzetes kiegészítői továbbá az első kerékjárati íveken elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, amelyek a legújabb MINI modellgeneráció első dizájnkiadása esetén a „7” számot és a dizájnmodellt jelölő „Seven” feliratot viselik. Az új MINI Seven exkluzív logója az oldalsó irányjelző-panelek mellett a vezető- és utasoldali küszöbléceken is megtalálható.

Az új MINI Seven modell utasterében az ülések és a felületek harmonikus szín-, illetve anyagválasztása ugyancsak a dizájnkiadás prémium minőségét és érett karakterét tükrözi. A modell alapfelszereltségének része a Diamond Malt Brown névre keresztelt, fekete bőrrel és gyémántmintás szövettel bevont sportülés-páros, amelyet kizárólag a dizájnkiadás utasterébe állítottak össze a tervezők. Az ülőfelületek és a háttámlák fekete bőrözését az oldalsó részeken szürke és fekete árnyalatú, gyémántmintás szövet egészíti ki, amelyet Malt Brown malátabarna csíkozás és kontraszt-varrás dob fel. Az alapfelszereltség alternatívája e téren a Cross Punch Carbon Black szénszál-fekete bőrözés, a Lounge Satellite Grey mélyszürke bőrözés és a MINI Yours opció Lounge Carbon Black szénszál-fekete bőrözése.

Az új MINI Seven modell utastéri különlegességei közé tartozik még a műszerfalon elhelyezett MINI Seven logó és az utastér-betétek magasfényű zongoralakk-árnyalata is, amelyet sötét nyárfa (Dark Cottonwood), szálezüst (Fibre Alloy) és csontfehér (Off-White) színekben is megrendelhetnek a márka ügyfelei. A dizájnmodell stílusos egyéniségét a Colour Line felszereltségi opció emeli újabb szintre, amely a külső légbeömlőket, a műszerfal középső részén elhelyezett vezérlőelemek függőleges keretét és az ajtókárpitok könyöklőit színezi át a brit kisautó-gyártó ügyfelének ízlése szerint.

Elérhető a Seven Chili felszereltségi csomag is, amiben megtalálható például a LED-technológiás első fényszóró-pár, a multifunkciós bőr sportkormány, a fékező funkcióval dolgozó tempomat, a fedélzeti computer, valamint a MINI Driving Modes vezetési üzemmód kapcsoló.

Az új MINI Seven modell benzines motorpalettája a MINI Cooper orrában dolgozó 1,5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotorból (100 kW / 136 LE) és a MINI Cooper S 2.0 literes, négyhengeres szívéből áll (141 kW / 192 LE). A dízelmotorok palettáján a MINI Cooper D 1.5 literes, háromhengeres motorja (85 kW / 116 LE) és a MINI Cooper SD 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres erőforrása található (125 kW / 170 LE) meg. A motorokhoz opcióként hatsebességes Steptronic automataváltó kapcsolható.

Az új MINI Seven dizájnkiadás mindegyik motorváltozata esetében tovább finomított, típus-specifikus hangolású és prémium minőségű futómű gondoskodik az agilis vezethetőségről. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói a MINI vezetési üzemmódok (MINI Driving Modes) beállításaihoz igazodnak.