2016. május 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hatalmasat ugrat az elalvó sofőr – videó

Épp egy körforgalom előtt aludt el egy vezető és utasa Romániában, ami végül megmentette az életüket. Az oszlopnak, vagy más közlekedőnek ütközés helyett ugyanis csak a levegőbe repültek és talppal értek földet.

Bár elsőre félelmetesnek tűnik, valójában így járt a legjobban az a román sofőr és utasa, akik az éjszaka közepén aludtak el vezetés közben.

Ugyanis egy körforgalom közepe úgy megdobta őket, hogy a mozgási energia fele már a levegőbe szállás közben elveszett, majd borulás nélkül sikerült földet érniük pár méterrel arrébb.

A Braila városábna történt incidenst a térfigyelő kamerák pontosan rögzítették, így a 22 éves sofőr bármikor visszanézheti, mekkora szerencséje volt aznap este, mert ő és utasa a riadalmon kívül karcolások nélkül megúszta a kalandot. A rendőrség már nem volt ilyen elnéző a fiúval, ugyanis egy hónapra elvette a jogosítványát, illetve a város tulajdonában okozott kárért pénzbírságra is sújtotta.

Az ott lakók egyébként már többször panaszkodtak a körforgalom környezetében lévő rossz kivilágításra és útviszonyokra, bár az elalvás ellen ezek kijavítása sem ér sokat.