2016. május 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Driftautókat kapott a japán rendőrség

Hű maradt hazájához a japán rendőrség, ugyanis a tokiói divízió három darab Nismo tuningos 370Z modellel gazdagodott, melyeket Dubai és Abu Dhabi szuperautógyűjteményének túlnyomó részével ellentétben teljes mértékben be fognak vetni szükség esetén.

A Nissan 370Z Nismo modellek személyében talán nem a földkerekség legdrágább vagy leggyorsabb, esetleg legfényűzőbb autóit kapta meg a Tokiói Rendőrség, viszont talán a legpraktikusabbakat a nagysebességű, gyors üldözésekhez.

A 3.7 literes szívó V6-ossal szerelt, 350 lóerős szörnyek százas sprintideje alig 5 másodperc, végsebességük pedig 250 km/órában került korlátozásra, így elég könynen erednek a driftelő vagy egyszerűen csak túl tempósan közlekedő szabálysértők nyomába.

A három darab fekete-fehér köntösbe bújtatott hátsókerekes sportkocsi megkapta a szükséges fényjelzést is, illetve 19 collos kovácsolt RAYS felnikkel látták el őket. A fékrendszer elől 4, hátul 2 dugattyút működtet 356 és 350 mm-es tárcsákba harapva. A hármas ikrek már munkába is álltak, hogy békésebb hellyé varázsolják Tokiót és környékét.