2016. május 26. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

Régiós sikert ért el a magyar autópiaci cég

Magyar nyertese volt annak a nemzetközi tendernek, amelyben a patinás brit autógyártó, a Jaguar Land Rover keresett új importőrt az Adria-Balkán régióra. Az összesen 22 millió lakost tömörítő 8 országban júniustól a biatorbágyi székhelyű Wallis Automotive Europe (WAE Kft) látja el az importőri feladatokat.

A WAE új regionális képviseletet is nyit Zágrábban, de a magyarországi anyacég kezében marad az irányítás és minden áru a cég hazai bázisain keresztül mozog majd.

Andrew Prest, a Wallis Automotive Europe ügyvezetőjének elmondása alapján a rövid távon évi körülbelül 20 milliárd forint árbevételt generáló tevékenységre több földrészről is pályáztak neves jelöltek, ennek fényében különösen nagy eredmény a WAE Kft. győzelme. A júniusban egyébként fennállásának 25. évfordulóját is ünneplő vállalat eddigi pályafutása során a Saab, Isuzu és Ssangyong márkákat képviselte és 14 közép-kelet-európai országban szerzett tapasztalatot a térség egyik meghatározó autópiaci szereplőjeként.

Andrew Prest azt is elmondta, hogy a Jaguar Land Rover eladásai világszerte idén már több mint 30%-kal nőttek és az évtized végig a dinamikus modellpaletta bővítésnek köszönhetően 2015-höz viszonyítva csaknem megduplázódik a gyártási volumen. Véleménye szerint kevés izgalmasabb feladat létezik ma a szakmában, mint csatlakozni ezen luxusautó-gyártó világszínvonalú vállalati rendszereihez és részesévé válni rendkívüli növekedésének.