2016. május 27. 18:45   |   DG
címkék:  

Elkészült a Nissan GT-R Nismo

A mai napon debütált a 2017-es modellévű Nissan GT-R legkomolyabb, Nismo kivitele a Nürburgringen. A gép ezúttal is 600 lóerőt hoz ki turbómotorjából, ám aerodinamikáját továbbfejlesztették, így ez minden idők legnagyobb leszorítóerejét produkáló széria Nissanja.

Ahogy a sztenderd 2017-es modell, a GT-R Nismo külsejét is átfésülték. Kicserélték a lökhárítót, amely nagyobb, V-alakú hűtőmaszkot tartalmaz, hogy a motornak több friss levegő jusson. Új a motorháztető is, szilárdabb mint előtte, így nagy sebességnél sem deformálódhat. A normál GT-R-rel szemben az egész első lökhárító szénszálból készült és extra toldatot is kapott. A tapadás rendkívüli, az új GT-R Nismo a valaha épített legnagyobb leszorítóerőt generáló szériagyártású Nissan.

A kabint modernizálták, s a minőségen is sokat javítottak. Áttervezték a műszerfalat és a kormánykerékkel, valamint a középső könyöklővel együtt magas minőségű Alcantara szövettel vonták be. A Recaro kagylóülések nemes bőr/Alcantara kárpitozást kaptak. Ezen kívül átalakították és leegyszerűsítették a középkonzolt; a kapcsolók számát 27-ről 11-re redukálták, ami nagyon jót tett az összképnek. A középső monitor immár érintős és 20 centiméter átmérőjű, oldalt csoportosított funkciógombokkal. A rendszer újdonságként forgó/tekerőgombbal irányítható az ülések közötti konzolról.

Bár a GT-R Nismo teljesítménye nem nőtt, az autó vezetése mégis élménydúsabb. Ennek magyarázata az új modellévvel bevezetett merevebb karosszéria és a tovább finomított felfüggesztés, amely még nagyobb kanyarstabilitást tett lehetővé. A belülről állítható Bilstein DampTronic felfüggesztést egyedileg hangolták, minden körülmények között igyekszik veszteség nélkül útra vinni a 3,8 literes biturbó V6-os erejét. A 600 lóerős és 652 Nm nyomatékú aggregáthoz hatsebességes duplakuplungos váltómű csatlakozik.

Az új GT-R Nismót továbbra is Tochigiben szerelik össze.