2016. május 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az egyetlen rendszámozott Nascar autó

Jó befektetés lehet az alábbi, utcán is használható négykerekű annak, aki a frászt akarja hozni a többi közlekedőre, valamint szoros barátságot akar kötni a rendőrökkel, ugyanis valaki egy Chevrolet Impala SS-t alakított látszólag valódi versenyautóvá.

A ralifestéses Subaru Imrezákat leszámítva az alábbi 2009-es Chevrolet Impala SS áll kinézetében legközelebb egy valódi versenyautóhoz.

Ehhez tulajdonosának nem kevesebb, mint 2000 munkaórára, nagyjából 100 ezer dollárra és egy jó alapra volt szüksége. A teljesen egyedileg épített autó bukócsövezett belsejében négy darab, négypontos biztonsági övekkel szerelt ülés kapott helyet, de nem hiányozhat a klíma vagy az audio rendszer sem, míg karosszériája teljes egészében fémből készült, lámpái pedig – versenytestvérével ellentétben – rendesen funkcionálnak.

Az Impala SS a komoly átalakítások ellenére továbbra is viselheti new yorki rendszámát, hisz minden helyi törvénynek és szabálynak eleget tesz. Motorterében persze nem egy hajtóművet kell elképzelni, ám a 6.3 literes V8-as GM motor 460 lóereje is szépen meg tudja mozgatni a méretes karosszériát. Ehhez egy ötsebességes váltó a partner, amely a hátsó kerekekkel áll kapcsolatban.

A beleölt pénz és munka ellenére jelenlegi tulajdonosa 69 ezer dollárért válna meg tőle. Ez nagyjából 19,4 millió forintnak megfelelő összeg.