2016. május 29. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kiszivárgott az első kép a Mazda3 ráncfelvarrásáról

A carscoops.com egyik olvasója készítette azt a fotót, amelyen valószínűleg a Mazda3 faceliftes változata vehető szemügyre. Az egyelőre csak a modell orrát mutató kép nagyobb hűtőrácsot, átszabott ködlámpákat és átpozícionált jelvényt takar.

Egy japán brosúrából derült ki, hogy hogyan fog kinézni a modell életciklusa felénél, jövőre érkező Mazda3 – otthonában Axela néven futó – négykerekű ráncfelvarrott változata.

Mivel az Axela és a 3-as között csak névbeli eltérés van, így szinte készpénznek vehető, hogy a világ többi pontján is így fog kinézni a kompakt modell frissítése. Az egyelőre csak front részt mutató képen egy kissé átszabott króm hűtőrács figyelhető meg a benne máshová helyezett logóval, valamint a ködlámpák körüli terület is megújul. Az eddig a fényszórók tetejének közepéig érő króm díszcsík csak azok közelebbi sarkáig húzódik, míg a lökhárító kissé gömbölyűbb lett, alsó légbeömlőjét pedig nagyobbra növelték. Az oldalsó irányjelzők a visszapillantók burkolatába kerültek.

Egyelőre ennyi mondható el az újdonságról, de ahogy a nemrég frissített 6-oson is, úgy ezen is várhatók a hátsót és a belsőt érintő újítások. A frissítés bemutatására még idén sor kerülhet.