2016. június 08. 12:10   |   Autoblog
címkék:  

Jön a full karbon McLaren

A McLaren egyedi igényeket valóra váltó részlege, a McLaren Special Operations különleges, limitált modellszériát dob piacra. Az MSO Carbon Series LT egy teljes mértékben szénszálas karosszériájú 675 LT Spider modell, amiből összesen 25 darabot fognak készíteni.

Az MSO Carbon Series LT megszületését a McLaren ügyfeleinek köszönheti, akik az idei Genfi Autószalonon kiállított, karbon karosszériás P1 látványától elalélva elkezdték nyaggatni a céget egy hasonló, elérhetőbb modellért. A McLaren természetesen beadta a derekát és elkészítette a 675 LT Spider alapú karbon remekművet.

A speciális modell összes karosszériapanelje szénszálból készült. Ahogy a normál 675 LT modellnél, úgy ennél az autónál is az első lökhárító, az elülső alvázborítás, a küszöbidomok, az oldalsó légbeömlők, a hátsó sárvédők, a motortakaró elem, a hátsó kötény és diffúzor, továbbá a fékezőernyőként is funkcionáló hátsó szárny szénszálas műanyagból készült, ám csupán fényes lakkréteget viselnek, így látható a mintázatuk. Az MSO Carbon Series LT ezen felül szénszálas, elektromos mozgatású tetőt és fedőelemet, karbon A-oszlopokat, első és hátsó géptetőt, komplett első és hátsó oldalelemeket, valamint tankbetöltő nyílást kapott. Tulajdonképpen mindene szénszálas, 40 százalékkal több karbont visel, mint a széria 675 LT Spider. Extraként az első sárvédőkbe GT3-stílusú szellőzőket is integráltak.

A fényes karbon testben a McLaren 3,8 literes biturbó V8-as erőforrása lapul, amely változatlanul 675 lóerőt szállít 7100-as fordulatszámon és 700 Nm-es nyomatékot ad le az 5000-6500-as fordulatszám-tartományban. A menetteljesítmények a legfelsőbb ligába emelik az autót: a nulla-százas sprint 2,9 másodpercig tart, kétszázra 8,1 másodperc alatt gyorsul az autó, míg a végsebesség 326 km/óra.

A tavaly december elején bemutatott 675 LT Spider összes, 500 példánya hetek alatt elfogyott, nem meglepő tehát, hogy már mind a 25 darab MSO Carbon Series LT is gazdára talált. A tulajdonosok az év végén kapják kézhez autóikat.