2016. június 16. 13:10   |   Autoblog
címkék:  

Jön a sportos Peugeot 3008 GT

Néhány héttel az új 3008 bemutatkozása után a Peugeot lerántotta a leplet a sorozat sportos csúcsmodelljéről, a 3008 GT-ről. Ez a kompakt SUV legexkluzívabb verziója, kétszínű fényezéssel, nagyméretű kerekekkel, sportos hangvételű modern utastérrel és 180 lóerős 2 literes BlueHDi motorral. A GT verzió az új GT Line felszereltségi csomaggal egyetemben októberben debütál.

Az új Peugeot 3008 GT a modellsorozat legsportosabb kiállású tagja. Különleges kialakítású lökhárítót kapott egyedi formájú, szélesebb alsó légnyílásokkal, az oroszlános logó pedig egyedi, kockás zászló mintás hűtőrácson trónol. A teljesen LED-es fényszórók egyedi fénymintájú nappali fényt adnak; a LED-csíkok egyben dinamikus irányjelzőként is funkcionálnak. A kocsi kiszélesített kerékjárataiban egyedi, kéttónusú, 19 colos kerekek forognak, 235/50 méretű abroncsokkal.

A profil jellegzetes stíluselemei még a rozsdamentes acél ablakkeret és alsó díszítőelem, amelyek értékesebbé, elegánsabbá teszik az autót. Az első sárvédőkön bronz barna GT logó díszeleg. Opcióként kéttónusú fényezéssel is megrendelhető a 3008 GT, ami a Peugeot nagysikerű GT tanulmányautóit idézi. A “Coupe Franche” séma a fekete hátsó részt Platinum vagy Amazonite szürkével, illetve bronz barnával kombinálja. A farrészen GT logó és dupla krómozott kipufogóvég jelzi a GT kivitelt.

A sikkes techno stílus az utastérben is érvényre jut. A 3008 modellekben alapfelszerelés, modern, szinte futurisztikus i-Cockpit műszerfal itt is megjelenik, mégpedig testre szabott formában. A felhasznált anyagok és a kidolgozás minősége nagyon magas, az összkép kifinomult és elegáns. A kontúrozott ülések alapesetben szövet/Alcantara borítást kapnak, de kérhetők pazar Nappa Mistral bőrborítással is.  A bőrhuzat kiterjed a műszerfalra, az ajtópanelekre és a középső könyöklőre is, dupla szegélyvarrásuk pedig bronz barna színű. Szépséges a kétküllős, GT feliratú kompakt bőr sportkormány is, magasfényű betétekkel és váltófülekkel kiegészítve.

Vállmagasságban csodálatos, valódi tölgyfa betét fut végig az utastérben, ami végképp megerősíti a 3008 GT prémium jellegét. Emellett selyemfényű krómozott építőelemek és kezelőszervek, rozsdamentes acél pedálok és lábtartó, továbbá barna szegélyű szőnyegek és fekete mennyezetkárpit teremtenek exkluzív környezetet.

A Peugeot 3008 GT-t a PSA csoport új, Euro 6-os, 2 literes és 180 lóerős BlueHDi erőforrása hajtja, amihez hatfokozatú automataváltót kapcsoltak.  A Peugeot 3008 GT ősszel, az új 3008-cal egyetemben jelenik meg az európai piacokon.