2016. július 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy vadonatúj spéci Pagani Zonda

Bár elméletileg már öt éve befejezték a Zonda széria gyártását, most egy egyedi példánnyal töri meg a csendet az olasz márka. Az MD kiegészítőnévvel illetett sportgép kék szénszálas karosszériát és különleges belsőt kapott.

A népszerű, duplaturbós V12-essel szerelt Huayra árnyékában sokan megfeledkeztek a Zondáról, pedig előbbi gyártása már hivatalosan is befejeződött, utóbbiból pedig még most jött ki a legfrissebb speciális kiadás.

A mindössze egyetlen példányban elkészült Zonda MD egy tehetős autórajongó kérésére készült (az ő nevének monogramjai találhatók az autó nevében), így minden elemét az ő igényei szerint alkották meg.

Az egy évig épített négykerekű leg szemet gyönyörködtetőbb része a kék színű, szénszálas karosszéria, amihez hasonlót az LH (Lewis Hamiltonnak készített) lila kiadáson láthattunk, de a belső tér sem az a bizonyos megszokott séma szerint állt össze. Barna bőr, alcantara, anodizált alumínium és szénszálas műanyag elemek építik fel a kabint.

Az optikailag egyébként a Zonda 760-ra hajazó autó motorterében a Mercedestől származó 7.3 literes szívó V12-es AMG erőmű dolgozik, feltehetően 760 paripával, ám több részletet nem tudni az egyedi járműről.