2016. július 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Már tuningolják a Volvo zászlóshajóját

A Heico Sportiv nem várt sokat, a Volvo legfrissebb modelljeinek, az S90-V90 párosnak esett neki, ráadásul a D5 dízelmotorral szerelt változatokat húzza feljebb egy új szoftver segítségével, a garancia megtartása mellett.

Abba nehéz belekötni, ahogy a Volvo csúcsmodellje kinéz, de a Heico Sportiv szerint a teljesítményen mindig lehet csiszolni.

Épp ezért vette kezelésbe a tuner a gázolajos D5 egységgel szerelt változatot, amelynek gyári teljesítménye 235 lóerő és 480 Newtonméter, ezt azonban 258 paripára, valamint 519 Nm-re tornázzák fel a cég emberei 2425 euróért (760 ezer forintért) cserébe.

Sajnos arról egyelőre nem tudni, mennyire hat jótékonyan a menetdinamikára az elvégzett erősítés, de állítólag a közepes és magasabb sebességtartományokban érezhető inkább az erőtöbblet. Jó hír, hogy a módosítást bármely Heico Sportiv szervizpartnernél elvégzik percek alatt, és a gyári garancia sem vész el.

A későbbiek során az S90 és V90 tulajdonosok a többi (D4, T5, T6 és T8) motorváltozathoz is számíthatnak kúrára, ám ezek mértéke még ismeretlen. Akit a komolyabb megjelenés is foglalkoztat, az rendelhet 20 collos alufelniket, sportos kipufogórendszert és akár új bőrhuzatot is kedvencéhez.