2016. július 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy makulátlan 15 éves Audi RS4

Nehéz elképzelni, hogy valaki úgy sétált be 2001-ben egy holland Audi kereskedésbe, hogy azért vegyen fullos felszereltségű RS4 Avantot, mert majd később üzletet akar csinálni vele. Pedig az alábbi példányba mindössze 188 kilométert tekertek.

Ha az ember egy sportautó tulajdonosává válik, aligha bírja megállni, hogy néha ne hajtsa meg kellőképp házikedvencét.

Az alábbi, 2001-es Audi RS4 Avant mégis csupán 12,5 kilométert futott évente.

A teljesen gyári és egyben újszerű állapotú sportkombit 99 500 euróért, azaz mintegy 31,3 millió forintért kínálja megvételre az autoleiner.nl. Ezért cserébe egy Misano Red piros családi sportolót kap a vevő, aminek orrában egy 2.7 literes duplaturbós V6-os benzinmotor dolgozik. A lovak száma nem kevesebb, mint 381, nyomatékból pedig 440 Nm áll rendelkezésre. A mind a négy kerék felé eljutó teljesítmény segítségével 4,9 alatt katapultál százra, míg végsebességét 262 km/órában korlátozták a német mérnökök.

A modell az első RS4-ek egyike, hisz a gyártást csupán 2000-ben indították be, s az Audi csupán három évig termelt ehhez hasonló modelleket, összesen 6000 példányt az utakra bocsátva.

Az olyan jól felszerelt példányok azonban ennél is ritkábbak, hisz CD táras Bose hangrendszer, GPS, 18 collos alufelnik, elektromosan állítható Recaro sportülések, automata klíma, tempomat, elektromos tetőablak, sport futómű illetve xenon fényszórók is járnak hozzá, amelyek nagy része feláras extraként állt csak rendelkezésre akkoriban.

Ha valaki úgy szeretne egy mára már klasszikus státuszt kiérdemlő sportkocsit venni, hogy szinte ő az első tulajdonosa, akkor érdemes lecsapni erre az ajánlatra, mert valószínűleg nem sok ilyen akad még a Földön.