2016. július 23. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eredeti árának akár hétszeresét is megéri a Porsche 911R

Talán a gyártó sem gondolta volna, mekkora durranás lesz manuális váltóval és szívó boxermotorral szerelt limitált kiadású sportmodellje. Pedig öt hónappal megjelenése után már eredetileg is borsos vételárának akár hétszereséért is kínálják a kívánt 911R-et.

Az idei Genfi Autószalonon rántotta le a leplet a sokak szerint valószínűleg utolsó igazán nyers 911-es modelljéről a Porsche, de már elővételben elkelt mind a 991 példány.

Pedig nem egy olcsó járgányról beszélünk. A 911 R Angliában 136 901 fontot, vagyis közel 55 millió forintot kóstált, amiért cserébe egy igazi nyers utcai versenyautót kaptak a tulajdonosok: a 4.0 literes hathengeres szívó boxermotor nem kevesebb, mint 500 lóerőt és 460 Nm-t teljesít, így az 1370 kilogrammos öntömegű karosszériát játszi könnyedséggel repíti álló helyzetből százra 3,8 másodperc alatt, s meg sem torpan 323 km/óráig. Mindezt egy hatsebességes kézikapcsolású sebességváltó segítségével a hátsó kerekeken keresztül.

Azt már tudjuk, hogy az ilyen ritkaságok értéke egy idő után emelkedésnek indul a használtpiacon, de hogy alig öt hónappal bemutatása után már akár az eredeti vételár hétszereséért (1 millió fontért – 400 millió forintért) is találni új gazdát kereső példányt, megdöbbentő.

Persze a pletykák szerint ez az utolsó igazán nyers és őszinte 911, amelynek ráadásul sosem lesznek turbó problémái.